maanantai 3. maaliskuuta 2014

Paluu hiljaisuuden jälkeen

Täältä suunnasta ei olekkaan hetkeen mitään "kuulunut", syynä allekirjoittaneen kolmen päivän loma joka vietettiin kepon kanssa kahdestaan - pitkästä aikaa kokonaan ilman omia karvaisia kavereita.

Viime viikolla vain Pihla oli harrastelemassa, tiistaina dobossa ja torstaina agilityssä.

Doboilu meni taas innokkaasti ja ilman ongelmia, tällä kertaa otin nollatoleranssin viuhotukseen jota Pihla tuppaa harrastamaan toisinaan odotellessaan kun on ihmisten vuoro doboilla. Tiukemmasta kurista oli selkeästi hyötyä ja se malttoi odotella maaten tai istuen ainakin lähes äänettä vaikka oli kotoa lähtiessä todella aktiivisella tuulella.

Torstain agilityssä kurin tiukkeneminen taas näkyi negatiivisesti ja yhteistyö Pihlan kanssa ei sujunut ihan niin täydellisesti kuin olisi voinut. Sinänsä tulos ei ollut mitenkään järkyttävän huonoa mutta kyllä selkeästi huomaa että Pihliksen kanssa pitää vielä etsiskellä sitä kultaista keskitietä kurin ja rennon hömppäilyn välillä. Jos Pihlalle antaa liikaa löysää se tuppaa käyttämään sitä hyödykseen ja törttöilemään, mutta jos on liian tiukka niin se ei tee asioita yhtä omatoimisen innokkaasti ja rennosti kuin voisi eli tässäkin asiassa on hihnan tällä päällä vielä kehityttävää. Pihla on varsin lupaava tapaus harrastuskoirana mutta sehän saakin omistajan muuttumaan ehkä liian vaativaksi varsinkin sen nuori ikä huomioiden ja kummasti perfektionismi nostaa päätään jostakin.. luulempa että tämän kerran agilityn epätäydellisyyteen vaikutti myös se että minulla pyöri ajatukset jo tulevassa lomassa enkä ollut Pihlan mielestä hetkittäin ihan tarpeeksi skarppina, jolloin se räpättikin minulle että koitas emäntä nyt keskittyä ;)

Lomailusta intoutuneena päätin ottaa "mummolasta" hoidosta hieman erilaisen parivaljakon meille kotiin ja tämän näköinen kaksikko onkin meillä nyt ainakin hetken aikaa. Tyyppien touhuiluista tulee varmastikkin jonkinmoista postausta tällä viikolla.