Kaiho-pentue

 Hengenheimon Kaiho-pentue

s. 19.12.2021

1 uros

Pentueen emä Tilka on C-lonkkainen (ind. 99) ja isä Rollo B-lonkkainen (ind.106), molemmat selästään ja kyynäristään täysin terveiksi tutkittuja, emä myös polviltaan 0/0 ja sillä on puhdas sydänkuuntelutulos.
Pentueen vanhemmat ovat joko tutkitusti tai perimältään terveitä prcd-PRA:n, pompentaudin ja DM:n suhteen, joten myös Kaihomieli on terve näiden sairauksien suhteen.

Molemmat vanhemmat ovat ovat olleet tähän astisen elämänsä täysin terveitä, helposti motivoitavia, hieman rauhallisempia koiria, jotka kuitenkin ovat innokkaina touhuamassa yhdessä ihmisen kanssa. Tilkalla ei ole minkäänlaista riistaviettiä, Rollolla on jonkin verran ainakin vahvaa saalisviettiä citykaneja kohtaan. Rollo asuu toisen uroksen kaverina ja onkin hyvin sosiaalinen muille koirille, myös toisille uroksille. Myös Tilka on hyvin sosiaalinen koira, nyt aikuistuttuaan ei kuitenkaan enää alistu aivan kaikille, mutta koittaa parhaansa mukaan välttää konflikteja. Molemmat vanhemmat ovat hyvin avoimia ihmisiä kohtaan, eivätkä reagoi ääniin millään tavalla. Kumpikaan ei kärsi matkapahoinvoinnista ja molemmat viihtyvät myös hyvin autossa. Kumpikaan ei ole äärettömän kova haukkumaan, mutta nuoruusiän yksinolot ovat vaatineet harjoittelua. Kumpikaan ei ole mitenkään herkkämahainen ja varsinkin Tilka on todella ahne, myös Rollolle herkut maistuvat hyvin.

Pentuetta suunnitellessa halusin välttää Tilkan suvun terveysriskejä ja löytää mahdollisimman erisukuisen uroksen pienillä terveysriskeillä. Rollon hyvä rakenne ja ihanan avoin luonne sykähdytti ja myös Tilka ihastui Rolloon perinpohjaisesti. Astutukset sujuivat hienosti ja ultrassa arvioitiin pentuja olevan isompikin joukko, mutta lopulta matkassa oli kaksi pentua, joista toinen uros valitettavasti menehtyi synnytyksessä jäätyään niin pahasti jumiin, ettei eläinlääkärinkään apu auttanut. Tämä pentue on molemmille vanhemmilleen ensimmäinen ja Tilkalle myös viimeinen, jonka takia ainokainen reipas urospentu tullaan luultavasti sijoittamaan. 
Hengenheimon Kaihomieli "Kaiho"
omistaja Anna Havas, Voikkaa

Pannus
Kivesvika, kastroitu
Pompen a, PRCD-pra a, dm a 

Kaihomieli 6 viikkoa


Kaihomieli 6 viikkoa