maanantai 2. toukokuuta 2016

Pihlan ultra

Kävimme tänään ultraamassa Pihlan (Dimolin Xankaritar) saadaksemme varmuuden onko pentusia tosiaan tulossa. Tiineyden merkit pitivät paikkansa ja vatsassa näkyi ainakin kolme pentua, saattaapi niitä vielä enemmänkin piilossa majailla. Pentujen tarkka määrä selvinnee sitten synnytyksessä.

Pihlan astutuksesta tuli vappuna kuukausi ja viimeisimmän viikon aikana on käytöksessä näkynytkin selkeitä muutoksia, toki samanlaisia voisi olla valeraskaanakin, siksipä en tahtonut jättää mitään arvailujen varaan. Pihla on rauhoittunut normaalista ja hellyyttä, etenkin paijauksia hiljalleen kasvavalle vatsalle tarvitaan säännöllisesti. Myös nisät ovat muuttaneet väriä vaaleista punertaviksi ja hieman myös kasvaneet. Pihla alkoi myös viimeisen viikon aikana kakomaan ja köhimään toisinaan, epäilin aluksi kennelyskää jota on liikkeellä meillä päin epidemiaksi asti mutta koska kaikki muut koirat ovat terveitä edelleen taitaakin kakominen johtua tiineyden aiheuttamasta närästyksestä. Aloin jakelemaan ruokaa pitkin päivää ja oireilu selkeästi helpotti. Eläinlääkärikään ei siitä löytänyt mitään sairauteen viittaavaa joten seuraillaan tilannetta. 

Alla ultran myötä hieman viilennystä saanut Pihlan vatsa ja punertavat nisät, aivan uskomatonta,  meille tulee pentuja! Koitan päivitellä tilanteen etenemistä tässä tulevien viikkojen aikana.Pentujen isä Mosku (Hengenheimon Alkuräjähdys) kävi 24.4 pitkästä aikaa näyttelyssä ja vieläpä yllättävän upein tuloksin. Aika on tehnyt Moskulle hyvää ja Valkealan ryhmänäyttelyssä se olikin AVO ERI1 SA PU2 SERT! Nyt on komea turkki jo kammattu pois ja seuraavat näyttelyt ovat vasta loppukesästä tai syksyllä ja jäädään pentulomalle koko sakki. 

Lämmintä kevättä kaikille!