Minusta

Olen Anniina Salo, kolmekymppinen koiraharrastaja Voikkaalta, Kouvolasta.

Olen ollut innokas koiraihminen koko elämäni, mutta vuodesta 2000 lähtien minulla on ollut suomenlapinkoiria ja sille tielle olen auttamattomasti jäänyt. Aluksi koirat tulivat meille vain kotikoiriksi, mutta vuosien varrella suhde niiden kanssa on syventynyt myös kasvattamisen, kouluttamisen ja harrastamisen saralla vaikka edelleenkin koirat ovat meille pääasiassa rakkaita perheenjäseniä.


Vuodesta 2000

Omien koirien kanssa olen harrastanut pääasiassa agilityä, näyttelyitä, lammaspaimennusta ja tokoa. Reippain mielin olen innokas kokeilemaan kaikkia lajeja enkä ole koskaan nähnyt rotuvalintaani esteenä, mutta minulle harrastamisessa tärkeintä onkin tehdä asioita yhdessä koiran kanssa ja ennen kaikkea pitää hauskaa! Jos menestystä tulee niin se on vain plussaa. Vuosien varrella suomenlapinkoirat ovatkin osoittaneet kykenevänsä uskomattoman hienoihin suorituksiin monissa lajeissa.


Dimolin Xankaritar 2015

Meillä koirat asuvat sisällä omakotitalossa lapsiperheen parissa, mutta meillä on myös suuri piha jossa koirat saavat viettää aikaa ja touhuilla. Pennuille meillä on oma huone jossa ne saavat tarpeeksi rauhaa, mutta myös ne saavat myös viettää paljon aikaa muiden koiriemme ja ihmisten parissa saadakseen mahdollisimman hyvän alun elämään. Pentuja käsitellään paljon pienestä pitäen ja pyrinkin tuntemaan pienet koiranalut mahdollisimman hyvin jotta osaan valikoida sopivan kodin jokaiselle pennulle. Pyrin pentutestaamaan kaikki meiltä lähtevät pennut ja kannustan kasvatinomistajia luonnetestaamaan koiransa aikuisina.


Hengenheimon Aavistus 2015

Vuosien varrella koiramakuni on muuttunut rauhallisten ja helppojen koirien vaalimisesta räväkämpään suuntaan ja kovasti toivon että myös kasvattini olisivat reippaita, touhukkaita, helposti motivoitavia ja ennenkaikkea terveitä, tasapainoisia ja käyttöä kestäviä koiria. 

Pidän kotonani vain muutamaa koiraa jotta voin antaa koirilleni myös yksilöllistä huomiota ja tekemistä, iso osa jalostuskoiristani asuu sijoituskodeissa.

Pentueita meillä syntyy harvoin ja harkitusti joten jos oma Hengenheimolainen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä!


Kultaposken Bianca, Hengenheimon Alkuräjähdys ja Dimolin Xankaritar kesällä 2015.