torstai 20. syyskuuta 2018

DM-testituloksia ja pentuhaaveiden päivitystä

Hei vaan kaikille!

Odotetut DM-geenitestitulokset tulivat, Hengenheimon Alkuräjähdys ja Dimolin Xankaritar ovat näidenkin suhteen terveitä. Ja näin ollen myös koko Tee-pentue!

Mutta koska kasvattajan arki ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, joudun ilmoittamaan että pitkään haaveilemani Hengenheimon Aavistuksen pennut eivät tule toteutumaan. En vain tällä kertaa löytänyt mieleistä urosta joka olisi tuntunut juuri siltä oikealta ja Nellalla tulee ikä pahemman kerran vastaan. Mutta luulen että tälläkin on tarkoituksensa. Toivon ja luulen että suku tulee jatkumaan vielä muitakin teitä.

Olen suunnitellut Dimolin Xankarittarelle eli Pihlalle toista pentuetta ensi vuodelle, uros on senkin osalta vielä aivan ajatuksen tasolla mutta luulen että sen etsimisen kanssa ei ehkä tule olemaan niin suuria vaikeuksia. Tälläisen perfektionistin koirankasvatus on aika hidasta ja aikaa vaativaa kun en halua tehdä kuin niitä yhdistelmiä joihin uskon täysin ja joista voisin jättää pennun kotiini. Ja niin teenkin,tai vähintään sijoitan jollekin samanlaisen ajatusmaailman omaavalle ihmiselle. Juuri nyt näyttää siltä että oma koiramäärä on täynnä, joten toivonkin löytäväni jonkin mukavan ja aktiivisen kodin sijoituspennulle tai useammallekin ensi vuoden aikana.

Hengenheimon Sadepäivän Ilo eli Tilka on menossa viikonloppuna silmä-, polvi- ja sydäntarkkiin ja myöhemmin tänä vuonna luustokuviin. Pidetään peukkuja että tulokset ovat hyviä, niin voisi alkaa hiljalleen suunnittelemaan sillekin pentuja.

Syksyn viileyden myötä on löytynyt taas intoa kovasti harrastella ja varsinkin Moskun (H. Alkuräjähdys) kanssa ollaankin hinkattu tokoa useamman kerran viikossa. Josko sitä ensi vuonna pääsisi korkkaamaan vähintäänkin möllitokokisat.

Kuivaa ja valoisaa syksyä sinulle! 🍂